dinsdag 23 oktober 2012

10 jaar Quiltmarkt Bennekom



Iedereen heeft natuurlijk al 10-11-’12 in de agenda staan. Dan is er n.l. de Quiltmarkt Bennekom 2012. Dit jaar wordt hij al voor de 5e keer georganiseerd. Het 1e lustrum dus! Tijd voor een feestje. Wij doen er dan ook alles aan om ook dit jaar weer een geslaagde en gezellige dag te organiseren.

Wat is er allemaal te doen? Laura Strating komt een lezing over Amish geven, er is natuurlijk een quilttentoonstelling, er zijn 6 workshops gepland, er is een 2e handsmarkt en niet te vergeten een verloting. Wie het even rustiger aan wil doen kan meedoen aan de Zit&Doe. Ook de winkeliers ontbreken uiteraard niet. Dit alles vindt plaats in "de Brink" aan de Brinkstraat 39, waar ook koffie/thee/lunch verkrijgbaar zijn. In de lunchpause treedt vrouwenkoor STERRENMIX op. Kortom het beloofd een gezellige dag te worden.

De winkels die er zijn: De Elzelaer; Marinpatchwork; M-own quiltshop; naaimachinehandel Huissteden Barneveld; Quiltservice; Trapsuutjes; Wilma Karels.

De workshops die gegeven worden: Amish - Laura Strating; Art; Spelen met geverfde materialen - Aart Schinkel; hexagon anders - Carolyn Hamaker; TEKSTiel - Dorine Boudewijn; werken met vliesofix - Mieke Gootjes; glas-in-lood - Sandra Moesbergen.

Quiltmarkt Bennekom sponseert ieder keer een goed doel. Dit jaar doneren wij aan de stichting NAH(Niet Aangeboren Hersenletsel). Wij hopen op een grote opkomst!

Quiltmarkt Bennekom Zaterdag 10 november 2012 Entree € 4,50 Tijd: 9.30 - 16.00 uur Adres: "De Brink". Brinkstraat 39 Bennekom. Parkeerterrein achterzijde "de Brink": Krulstraat

donderdag 18 oktober 2012

Quitlmarkt Bennekom en vrouwenkoor Sterrenmix

Wij zijn blij met de muzikale omlijsting van vrouwenkoor Sterrenmix op ons 1e lustrum van Quiltmarkt Bennekom op 10-11-12 in de Brink in Bennekom. Een mooi moment om het koor zich voor te laten stellen...


Vrouwenkoor Sterrenmix bestaat sinds 1998 en onze naam geeft al aan dat we een veelzijdige mix van sterren zijn.

Met veel energie en ervaring zingen we over de liefde, de natuur, de schoonheid en de schaduwzijde van het leven. Dit alles in diverse talen, a capella, 3- of 4 stemmig. Hiermee verrassen wij graag ons publiek.

Vrouwenkoor Sterrenmix komt zaterdag 10 november 2012, tijdens de Quiltmarkt in Bennekom, een optreden verzorgen onder de enthousiaste leiding van onze dirigente Rineke Hoens.

Wie het leuk vindt om bij ons koor te komen zingen, kan op de "open zangavond" maandag 19 november, geheel vrijblijvend komen kijken en meezingen met het Kerstrepertoire. Wij zingen van 20.00 tot 22.00 uur in de Vrije School, Arboretumlaan 1 in Wageningen.


Meer info op website: www.sterrenmixwageningen.nl

Nog een paar foto's van de laatste Bee .

 
 
 
 
De bedoeling is dat deze op 10 nov. hangt op de Quiltmarkt .
 
 
En deze twee ook .
 
 
Deze Art-quilt , Halve manen , zal er dan ook te zien zijn ......
en beter , mooier dan op deze foto !
 
 
Praten en ...naaien en ...elkaar helpen of zelf iets leren ?
 
Groetjes en tot ziens , Rini.
 
 


vrijdag 12 oktober 2012

Tijdens de eerste Bee......

                ......kreeg iedereen een sigarendoosje met stofjes er in om het doosje te bekleden .


 
                                            Alleen de bovenkant moet je zelf bedenken !

Ik was er toen niet , maar kreeg nu gelijk ook een doosje met stofjes .
 
 
 
 
En zo heeft de onofficiele leiding telkens een verrassing voor ons !
 
Groetjes van Rini.


Doosjes-aktie .

 
Dit toch best gaaf hè?

donderdag 11 oktober 2012

Ons vaandel op het Prikbord .

Dinsdagavond j.l. heb ik ons Vaandel op het Prikbord gezet .
 
Dat kun je vinden als je dat via startpagina quilten doet .
 
 
 
Deze Baboeska's werden gemaakt op een borduur-workshop bij Niessen , V'dl.
De blauwe maakte ik !
Groetjes Rini.

dinsdag 9 oktober 2012

maandag 8 okt . 2e Q.B.van de Valleilappers !

Ons vaandel is helemaal af ! We hebben allemaal een blok gemaakt en sommige hebben er héél veel aan gedaan !
O.a. twee dames die 2 dagen bezig zijn geweest om alle mooie letters te borduren .
 


Want al doet de borduurmachine het werk  , er gaat met de voorbereiding tot het borduren veel kunde en tijd in zitten .
 
 
En hier komt het geheel !

maandag 8 oktober 2012

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2012

De meeste tentoonstellingen en Open dagen zijn voorbij ; nu komen in de regio nog enkele evenementen zoals de Quiltmarkt in Bennekom en de Handwerk en Quiltdagen in Arnhem.
Voor de Quiltmarkt in de Brink zijn de voorbereidingen in volle gang. We hopen op veel enthousiasme van onze leden en dat er veel werk van onze leden tentoongesteld kan worden. Maak reclame bij vrienden en kennissen uit uw omgeving; want een Quiltmarkt dat zoveel biedt op een dag is er in de regio nog niet...........................................................................................! Vorige maand hebben we op de Bee een sigarendoos gekregen om het te bekleden. Is uw “schatkistje” klaar …neem het mee.....................................! "N WEETJE" GRATIS - Video’s te bekijken van Eleanor Burns op www.quiltinaday.com ...................................................................................... A G E N D A ................................................................................................ BENNEKOM , zaterdag 10 November van 09.30- 16.00 uur de Quiltmarkt met een Lunch concert van de vrouwenkoor “Sterrenmix” en een verloting voor de NAH stichting . Meer info zie onze blog http://devalleilappers.blogspot.com
ARNHEM , 16 en 17 november in de Rijnhal de Handwerk en Quilt Dagen Voor de 2e keer georganiseerd met expo en demo’s en workshops. Een handwerkbeurs dat alles biedt op het gebied van textiel Info : www.handwerkenquiltdagen.nl..................................................................................................... Quiltlessen in Wageningen worden verzorgd door Alie de Boer .In Ede bij Wilma Karels door verschillende docenten .In Putten door Aagje Admiraal Kent U nog meer docenten in de regio geef het dan door……......................................................................................................................................................! Nieuwe Aktiviteiten zijn te lezen op de sites van de verschillende winkeliers. En wil U op de hoogte gehouden worden dan kunt U zich aanmelden voor hun nieuwsbrief. Oa. bij www.wilmakarels.nl Of bij www.kreamedia.nl de site van Quiltatelier Vlijtig Liesje. Als je je nog in Oktober aanmeld, maak je kans op een pakje knopen van Dress Up buttons, Mice&Cheese , de trekking is 31 okt.
Het Atelier bevindt zich aan de Looydijk 8 in Tienhoven.